Afstandsprocedure konijnen

Redenen en oplossingen

Het kan voorkomen dat je je konijn niet langer de zorg en aandacht kan geven, die het nodig heeft. Wat de reden daarvan ook is, zorg er alsjeblieft wel voor, dat je konijn goed terecht komt!

Gedragsproblemen

Is het echt altijd nodig om afscheid van je dier te nemen? Voor sommige problemen zijn echt nog goede oplossingen te vinden. Zo kan een verveeld konijn al heel snel veranderen in een vervelend konijn. Dan zou je eerst eens kunnen kijken of je je konijn wel biedt, wat het ècht nodig heeft, zoals een maatje, voldoende ruimte en vermaak. Je zult zien, dat de konijnen het dan veel leuker hebben en je zelf zo ook veel meer plezier aan je konijnen kunt beleven.
Als je hier advies over wilt, kun je altijd contact met ons opnemen door ons een email te sturen via info@stichtingtruecolors.nl. Twee van onze vrijwilligers zijn gediplomeerd konijnendeskundige. We denken graag met je mee.

Vrijheid geven?

Laat je konijn nooit los in de natuur. Je denkt je dier hiermee misschien de vrijheid te geven, maar jouw konijn is een tam en geen wild konijn en heeft ook niet het instinct van een wild konijn.Jouw konijn zal het heel zwaar krijgen en er helaas niet overleven.

En wat als er iets met je konijn gebeurt, aangereden of ziek wordt? Dan is er niemand, die voor het dier zorgt en zal het een lijdensweg tegemoet gaan. Dat is toch niet wat je konijn verdient?!

Naar een opvang brengen

Er zijn verschillende goede konijnenopvangen in Nederland. Deze kun je vinden op de website van de Stichting Konijnenbelangen. Je bent er dan van verzekerd, dat er goed voor je konijn wordt gezorgd en er gezocht zal worden naar een goed tehuis met een ander konijnenmaatje en lekker de ruimte.

Wij zijn één van die opvangen op de lijst van de St. Konijnenbelangen, maar helaas kunnen we geen nieuwe konijnen meer aannemen. We verwijzen je nu daarom sowieso door naar onze collega-opvangen. Deze vind je dus door op bovenstaande link te klikken.

Informatie

Kun je de zorg voor je konijn niet meer dragen en wil je je konijn(en) afstaan aan onze opvang? Dan ontvangen wij graag wat informatie over jouw konijn, zodat we de verzorging zo goed mogelijk kunnen aansluiten op wat jouw konijn tot nu toe gewend is. We willen graag zoveel mogelijk weten over het karakter en gedrag, de eetgewoontes en de medische geschiedenis van jouw dier. Al deze informatie helpt ons een passend nieuw baasje voor jouw konijn te vinden.

We hebben daarvoor onderstaand formulier opgesteld. Als je dit formulier invult en naar ons verzendt, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Momenteel is het helaas niet zinvol om het formulier nog in te vullen, omdat wij nu geen nieuwe konijnen meer kunnen opnemen. Het beste is een plekje te zoeken bij onze collega-opvangen, die je hier kunt vinden.

Hoe wij met je persoonsgegevens om gaan, kun je lezen in deze privacyverklaring.

Informatieformulier afstand konijn(en)

Je naam:

Woonplaats:

E-mail:

Telefoonnummer:

Gegevens van jouw konijn

Naam konijn:

Geslacht:
VoedsterRam

Leeftijd:
jaar
Formaat:
Dwerg (tot 2kg)Klein (2-3kg)Middel (3-5kg)Groot (>5kg)

Vacht:
KortharigLangharig

Karakter:

Reden afstaan:

Huisvesting:
BinnenBuiten

Eetgewoontes:
- Eet goed hooi?:
JaNee
- Soorten groenvoer:
- Soort en merk brokjes:

Let op! Na het invullen van het formulier krijg je altijd automatisch een bevestiging van ontvangst.
Als je deze niet hebt ontvangen, is het formulier niet bij ons binnen gekomen.
Check ook op de mail niet in je spambox is terecht gekomen.

Index

Wie zijn wij

– De stichting
– De vrijwilligers

Info | advies en links
Vermiste dieren
Verzorging dieren
Help mee
Met dank aan
Contact

Over de dieren

Alle nieuwtjes over onze dieren vind je op onze Facebookpagina.

Stichting True Colors 
Katten- en Konijnenopvang
Waddinxveen
06-27 20 77 79
info@stichtingtruecolors.nl
www.stichtingtruecolors.nl

Bankrekening: NL39 TRIO 0254 7005 78

Openingstijden:
Bellen bij voorkeur op:

Op afspraak
Ma, do en za tussen 10:00 en 12:00 uur

Donaties aan onze stichting zijn van de belasting aftrekbaar.