Doneren en sponsoren

• Doneren • sponsoren • adopteren • vrijwilligerswerk • Dierenwensen en acties

Scroll direct naar:

Doneren

Heel eenvoudig kun je éénmalig, maandelijks, per kwartaal of jaarlijks een algemene donatie aan onze stichting overmaken, die aan bovenstaande kosten besteed zal worden. Je kunt het bedrag zelf uitkiezen. We zijn er altijd blij mee!

Je kunt het overmaken naar onze rekening bij de Triodosbank: 
NL39 TRIO 0254 7005 78
t.n.v. de Stichting Katten & Konijnenopvang True Colors.

Sponsoren via onderstaande link

Dankzij een partnerprogramma met ZooPlus en Ecodor is het ook mogelijk om onze opvang heel gemakkelijk en kosteloos te sponsoren. Als je via onderstaande links bestelt, dan ontvangen wij een percentage van het bedrag als provisie. Heel eenvoudig, het kost niets en heel fijn voor onze dieren!

Periodieke schenking

Een periodieke schenking aan onze stichting is dankzij onze ANBI-status volledig aftrekbaar van de belasting. Hier gelden wel de volgende voorwaarden voor:

De schenking moet in een ondertekende onderhandse schriftelijke overeenkomst zijn vastgelegd

De schenking moet ten minste vijf jaar lang een jaarlijks gelijk bedrag betreffen;

Zowel de schenker als de instelling waaraan wordt geschonken moeten een exemplaar van de overeenkomst in  hun bezit houden (om eventueel aan de Belastingdienst te kunnen overleggen).

De Belastingdienst heeft hier een standaard overeenkomst voor, die je hier kunt vinden.
Als je onze stichting op deze manier wilt steunen, stuur dan een e-mail naar info@stichtingtruecolors.nl  en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Testament

In je testament kun je precies vastleggen hoe je wilt dat je nalatenschap wordt verdeeld. Je kunt dus ook een deel aan onze opvang nalaten door de stichting op te nemen in je testament middels een erfstelling of legaat.

Een legaat is een beschikking in je testament die aangeeft dat je een vast bedrag of een bepaald goed nalaat aan een gekozen persoon of organisatie.

Een erfstelling is een vastgesteld percentage van je nalatenschap dat door middel van het testament aan de erfgenamen wordt toebedeeld.

Voor het opmaken van een testament heb je een notaris nodig. Je kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken bij een notariskantoor om je te laten voorlichten over het opmaken van een testament. Met algemene vragen over nalatenschappen kun je ook terecht bij de Notaristelefoon op het telefoonnummer 0900 – 346 93 93 of op internet: www.notaris.nl

Een verblijf sponsoren

Je kunt als bedrijf, vereniging, vriendenclub of als particulier een dierenverblijf in onze opvang sponsoren voor een vast bedrag per jaar.

Als sponsor van een verblijf help je mee met de dagelijkse verzorging van de dieren. Van jouw bijdrage verzorgen wij de inrichting van het kattenverblijf en de konijnenverblijven, dus de krabpalen, mandjes, kattenbakken, de voerbakjes, speelgoed, feromonenverstuivers, de konijnenhokken en rennen, zand voor de zandbakken, toiletjes, wilgentunnels enzovoort, enzovoort.

Het gaat dan om de kosten van aanschaf, onderhoud en schoonmaken. Maar ook kunnen we hiermee het gras en de moestuin voor de konijnen onderhouden.

Het sponsoren van ons kattenverblijf kost voor een jaar €365,- (€1,- per dag).
Het sponsoren van één van onze konijnenverblijven kost voor een jaar €36,50,- (€0.10 per dag).

Vind je dit een leuke manier om ons te steunen? Stuur dan een e-mail naar info@stichtingtruecolors.nl.

En als blijk van waardering en dank

Als je een verblijf sponsort, vermelden we dat op onze website en komt het logo van je bedrijf of vereniging in een fotolijstje in of op het verblijf te hangen. Als je dit niet namens een bedrijf doet, kunnen we jouw naam in het fotolijstje hangen.

Als je liever anoniem wilt blijven, kan dat natuurlijk ook. We kunnen dan bijvoorbeeld aangeven, dat je anoniem of misschien wel namens je eigen dieren sponsort of doneert. Dan kunnen we de namen van jouw eigen dieren publiceren en een foto van jouw dieren in het fotolijstje hangen. Ook leuk, toch?
Laat ons weten wat je wilt en wij regelen het!

Medisch noodpotje

Al onze dieren worden door een dierenarts nagekeken, gevaccineerd, gecastreerd en gechipt. Vaste kosten zijn ook die om de dieren te ontwormen en ontvlooien. Maar soms zijn er dieren, die meer medische zorg nodig hebben, omdat ze een diëet nodig hebben of een operatie moeten ondergaan of vanwege een bepaalde kwaal medicijnen nodig hebben.

Onze dierenartskosten vormen onze grootste kostenpost, die we uit onze algemene middelen betalen. Maar voor deze speciale patiëntjes hebben we vaak extra financiële middelen nodig. Deze patientjes vind je hieronder.

Donaties voor deze patiëntjes kun je overmaken naar onze rekening bij de Triodosbank: NL39 TRIO 0254 7005 78 t.n.v. de Stichting Katten & Konijnenopvang True Colors onder vermelding van de naam van het betreffende dier.

Klein overzicht van onze speciale patiëntjes


Op onze Facebookpagina proberen we iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van hoe het met onze patiëntjes gaat. Zo kun je zien wat er met jouw bijdrage gebeurt.

Adoptie op afstand

De meeste konijnen in onze opvang vinden na enige tijd weer een nieuw baasje. Want met het grootste deel van deze dieren is gewoon helemaal niets aan de hand. Maar niet alle dieren hebben zoveel geluk.
Onze katten hebben over het algemeen meer tijd nodig, omdat ze bang, schuw of oud zijn. Katten en konijnen met gedrags- of medische problemen hebben vaak maandenlange begeleiding nodig, voordat ze in aanmerking komen voor een nieuw thuis.
Andere dieren worden simpelweg over het hoofd gezien of hebben een ‘gebrek’ waardoor ze langer op een nieuw thuis moeten wachten. In het slechtste geval komen ze  helemaal niet meer voor een nieuw baasje in aanmerking en blijven ze bij ons.

Natuurlijk zorgen wij goed voor alle dieren. Ze krijgen alle nodige (medische) zorg, aandacht en voer. Een feit blijft wel, dat de zorg voor deze dieren veel geld kost. Jij kunt ons en de dieren hierbij helpen!
Dieren die meer begeleiding of gewoon meer geluk nodig hebben, vind je hieronder en kun je op afstand adopteren. Hiermee ondersteun je de verzorging van het door jou geadopteerde dier, maar ook van alle andere dieren in de opvang.

Een dier adopteren?

Wil je een dier financieel adopteren? Stuur dan een e-mail naar info@stichtingtruecolors.nl

Je kunt een zelf gekozen bedrag per maand/ kwartaal/ jaar overmaken op onze rekening bij de Triodosbank: NL39 TRIO 0254 7005 78 t.n.v. de Stichting Katten & Konijnenopvang True Colors onder vermelding van de naam van het betreffende dier.

Soms is het mogelijk om je adoptiedier op afstand te komen bezoeken. Hiervoor moet je wel per e-mail een afspraak met ons maken.

Als een adoptiedier een nieuw thuis vindt (en dat is meestal nog steeds wel de bedoeling!) of onverhoopt overlijdt, dan wordt met je overlegd wat er met je donatie moet gebeuren.

Dierenwensen & acties

Wil je graag wat doen voor de dieren in de opvang, maar je weet niet wat? Of heb je zelf geen geld? Niet alle hulp hoeft geld te kosten.

Spullen voor onze dieren

Onze dieren zijn ook heel blij met (diëet)voer, verse groenten, kruiden, (kruiden)hooi, stro, plantaardige kattenbakkorrels, restanten van nog houdbare medicijnen, pluche knuffels, katten-/ wilgentunnels en andere speeltjes om de dieren mee te vermaken. Stuur ons dan even een e-mail naar info@stichtingtruecolors.nl en we spreken wat af.

Help mee baasje zoeken

Je kunt ons ook helpen bij het vinden van nieuwe baasjes. Regelmatig plaatsen wij nieuwe berichtjes op onze Facebookpagina. “Like” onze pagina en deel onze oproepjes op je eigen Facebookpagina, zodat we nog veel meer mensen kunnen bereiken.

Of print onze poster ‘Beestjes zoeken Baasjes’ en hang hem bijvoorbeeld op je raam, op het prikbord op het werk of mail hem door naar je volledige e-mailbestand.

Wie weet valt één van je vrienden of kennissen als een blok voor één van onze dieren en passen ze ook nog eens perfect bij elkaar. Het zou zomaar kunnen!

Dierenwensen en acties

Er valt nog veel meer te bedenken waar je onze dieren mee kan helpen.

  • Bak en verkoop koekjes of cupcakes
  • Zamel statiegeldbonnetjes in
  • Vraag iedereen op je verjaardagsfeestje een donatie voor de opvang te doen
  • Zamel voer of speeltjes voor onze dieren in
  • Brei of haak en verkoop katten- en/of konijnenknuffeltjes
  • Maak en verkoop leuke sieraden met katten- of konijnenbedeltjes

Hoe leuk is het om zelf de opbrengst van je actie in de opvang te komen overhandigen. Neem hiervoor wel van tevoren contact met ons op.

Vrijwilligerswerk

Onze opvang wordt geheel gerund door vrijwilligers. Samen zorgen we ervoor, dat het onze katten en konijnen aan niets ontbreekt. Dat de dieren een fijn verblijf bij ons hebben en een mooie toekomst tegemoet gaan.

Wij kunnen bijna altijd wel extra hulp gebruiken. Van het schoonmaken van de hokken tot dierverzorging, maar ook klus- of PR-werkzaamheden komen regelmatig voor. Minimum leeftijd voor vrijwilligers is 16 jaar.

Kattenverzorgers

Een groot deel van de taken van een kattenverzorger bestaat uit het schoonmaken van het kattenverblijf. Een schoon verblijf is voor het welzijn van de dieren erg belangrijk. Maar ondertussen heb je natuurlijk ook veel contact met de katten. Ze moeten gevoerd worden, soms gekamd of geborsteld en vinden het natuurlijk ook leuk als er met ze gespeeld en/of gekroeld wordt.

Dit werk moet 7 dagen per week gebeuren. Vrijwilligers werken op basis van een in overleg opgesteld rooster. Het is voor dit werk heel erg belangrijk, dat je je afspraken na komt. De katten kunnen namelijk niet zonder de nodige dagelijkse verzorging.
Wij vragen daarom een inzet van een vast dagdeel per week en een toezegging van minimaal 1 jaar.  Natuurlijk is enige ervaring met katten wel noodzakelijk.

Socialiseren van katten

Socialiseren van katten houdt in dat je katten weer aan mensenhanden laat wennen. Sommige katten zijn na een leven op straat erg bang en gestrest en laten zich niet zomaar aanraken.
Voor het socialiseren moet je wel een beetje lef hebben, want de katten zijn in het begin niet altijd even vriendelijk! Maar de voldoening is heel groot als de kat uiteindelijk ontspant en weer begint te spinnen. Dit kan wel weken en soms zelfs maanden duren. Geduld is dus een schone zaak.
Ervaring met katten is voor dit werk wel gewenst.
Dit werk kun je 1 of meerdere dagdelen per week doen. We vragen een inzet van minimaal een jaar.

Gastgezinnen volwassen katten

Sommige katten ervaren veel stress tussen andere katten. Dit kan ertoe leiden dat ze ‘probleemgedrag’ gaan vertonen en daardoor wordt het steeds moeilijker om een nieuw thuis voor hen te vinden. Terwijl onder de stress een lieve kat verborgen zit. Deze katten hebben behoefte aan een rustige omgeving, zodat ze weer tot zichzelf kunnen komen. 
Ook hebben sommige katten een medisch probleem waarvoor ze langdurig moeten worden behandeld. Voor de kat is het veel gezelliger als dit in een gastgezin kan worden gedaan.  
Voor deze functie vragen wij een maximale afstand tot de opvang van 30 minuten zodat je  snel naar onze dierenarts kunt bij medische problemen en voldoende tijd en ruimte voor de dieren.

Gastgezin voor kittens

De asielen in onze regio hebben meestal wel voldoende opvangmogelijkheden voor kittens. Een enkele keer wordt er toch ook nog een beroep op ons gedaan.
Het gaat dan om moederpoezen met een nest, maar ook kittens zonder mama die met de hand gevoerd moeten worden. Ook komen er verwilderde kittens binnen die intensieve socialisatie nodig hebben of zieke kittens die veel medische zorg vragen.
De kittens worden zoveel mogelijk in gastgezinnen grootgebracht. Daar leren ze omgaan met het leven in een huishouden, leren kinderen en andere dieren kennen, krijgen te maken met het geluid van de stofzuiger en de deurbel.

De socialisatieperiode is een belangrijke, zo niet de belangrijkste, periode in het leven van een kat. Het socialiseren van kittens is daarom behalve heel erg leuk ook een hele verantwoordelijkheid! Kennis van de socialisatieperiodes en gedrag van katten is een sterke pré. Als je die kennis niet hebt, ben je bereid  je die snel eigen te maken. 

Voor deze functie vragen wij een maximale afstand tot de opvang van 30 minuten zodat je  snel naar onze dierenartsen kunt bij medische problemen. 

Konijnenverzorgers

Als vrijwilliger in de dierverzorging heb je veel contact met de dieren en dat is natuurlijk hartstikke leuk! De konijnen moeten gevoerd worden, maar soms ook gekamd of geborsteld en met hen spelen en/of kroelen vinden ze soms ook leuk. Maar een groot deel van de taken bestaat ook uit het schoonmaken van de verblijven.

Dit werk moet 7 dagen per week gebeuren. Vrijwilligers werken op basis van een in overleg opgesteld rooster. Het is voor dit werk heel erg belangrijk, dat je je afspraken na komt. De konijnen kunnen namelijk niet zonder de nodige dagelijkse verzorging.
Wij vragen daarom een inzet van een vast dagdeel per week en een toezegging van minimaal 1 jaar.  Natuurlijk is enige ervaring met konijnen wel noodzakelijk.

Socialiseren van konijnen

Voor deze functie verwachten wij dat je ervaring hebt met konijnen en dat je geduldig bent. Sommige konijnen zijn onzeker en bang en hebben daardoor de neiging zichzelf constant te verdedigen. Het kost veel tijd en geduld om deze konijnen weer vertrouwen in zichzelf en in de mens te geven. Het is een heel proces, maar als het konijn uiteindelijk geadopteerd wordt, geeft dat een enorme voldoening!
Dit werk kun je 1 of meerdere dagdelen per week doen. We vragen een inzet van minimaal een jaar.

Pleeggezin voor konijnen

Soms krijgen we nestjes konijnen binnen. De kleine konijnen worden zoveel mogelijk in gastgezinnen grootgebracht. Ook volwassen konijnen hebben regelmatig extra zorg en aandacht nodig.  
Voor deze functie vragen wij een maximale afstand tot de opvang van 30 minuten zodat je  snel naar onze dierenarts kunt bij medische problemen en voldoende tijd en ruimte voor de dieren. Ervaring met konijnen is wel gewenst.

Bestuur

Klussen en tuinieren

Er zijn ook regelmatig onderhouds- en/of reparatiewerkzaamheden aan onze verblijven te doen, waarvoor mensen met 2 rechterhanden heel welkom zijn.
Datzelfde geldt voor mensen met groene vingers, die ons kunnen helpen met het (moes)tuintje voor onze konijnen.

Knutselaars

Om katten- en konijnenspeelgoed te maken.

Administratie

PR

Op jaarmarkten en braderieën in de omgeving ook onze opvang met een kraam vertegenwoordigd. We geven informatie aan de bezoekers en brengen onze dieren onder de aandacht.

Inkomstenwerving

Wat wordt er van je verwacht als vrijwilliger?

Als je je bij ons aanmeldt, rekenen wij en de dieren op je hulp. Het is dus heel belangrijk, dat je gemaakte afspraken na komt.

Wat bieden wij?

  • Voor al je goede zorgen krijg je onvoorwaardelijke dierenliefde
  • Je wordt door een van de collega’s ingewerkt
  • Een leuk team en een gezellige sfeer

Aanmelden

Lijkt het je leuk om vrijwilliger bij ons te worden? Dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. We kunnen dan verder afstemmen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Stichting True Colors
Katten en Konijnenopvang
Waddinxveen

06-27207779
info@stichtingtruecolors.nl
www.stichtingtruecolors.nl

Bankrekening: NL39 TRIO 0254 7005 78

Openingstijden:

Bellen bij voorkeur op:

Op afspraak

Ma, do en za tussen 10:00 en 12:00 uur

Alle nieuwtjes over onze dieren vind je op onze Facebookpagina

Donaties aan onze stichting zijn van de belasting aftrekbaar