Adoptieprocedure kat

Informatie voor een goede match

Om een eerste beoordeling te kunnen maken of een nieuw thuis goed zou kunnen passen bij onze katten, hebben we informatie nodig. Daarvoor hebben we onderstaand formulier opgesteld. Als je hieronder het formulier invult en naar ons verzendt, gaan we kijken of we een geschikte match kunnen maken voor jou en/of je kat. We kiezen voor deze zorgvuldigheid om teleurstellingen achteraf zoveel mogelijk te voorkomen.
Hoe wij met je persoonsgegevens om gaan, kun je lezen in deze privacyverklaring.

Het formulier hieronder doet het om technische redenen niet meer. We moeten nog even tijd vinden om daar aan te werken.
Heb je interesse voor één van onze katten? Stuur ons dan een mail met de in het formulier gevraagde informatie naar info@ stichtingtruecolors. nl.

Onder het formulier kun je nog wel lezen hoe onze adoptieprocedure is.

Informatieformulier adoptie kat(ten)

  Je naam:

  Woonplaats:

  E-mail:

  Telefoonnummer:

  Interesse voor (naam kat):

  Motivatie :

  Heb je eerder katten gehad?:
  JaNee

  Je woonsituatie:

  Hoe is je woonsituatie? :

  Aantal kamers:

  Heb je een aparte kamer voor de kat?:
  JaNee
  (Soms van belang bijv. bij introductie)

  Kan de kat naar buiten?:
  JaNee

  Heb je een kattenluik?:
  JaNee

  Woon je aan een drukke weg?:
  JaNee

  Eventuele toelichting woonsituatie:

  Let op! Na het invullen van het formulier krijg je altijd automatisch een bevestiging van ontvangst.
  Als je deze niet hebt ontvangen, is het formulier niet bij ons binnen gekomen.
  Check ook of de mail niet in je spambox is terecht gekomen.

  Kennismaking

  Nadat we bovenstaand formulier van je ontvangen hebben, nemen we contact met je op. Misschien hebben we nog wat aanvullende vragen of anders heb jij die misschien wel. Die kunnen we dan doornemen.

  Als je aan het wensenlijstje van de kat kunt voldoen en we denken, dat het een match kan zijn, maken we een afspraak voor een kennismaking bij ons in de opvang. Je ontmoet de kat dan in levende lijve en hopelijk slaat de vonk dan over.

  Maar toch kun je de kat niet gelijk meenemen. Wij vinden het namelijk belangrijk om er goed over na te denken en er ook minimaal één nachtje over te slapen.
  In de dagen daarop hebben we dan weer contact en bespreken we de ervaringen van de kennismaking. En hopelijk komen we met elkaar tot de conclusie dat er sprake is van een goede match en kunnen we de adoptie in gang gaan zetten.

  Adoptiebijdrage

  Wij vinden het belangrijk, dat onze katten zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ziektes, kwijt raken en zich niet meer kunnen voortplanten. Er zijn in de opvangen immers nog zoveel katten, die ook een mooi plekje zoeken.

  Daarom worden onze katten allemaal gevaccineerd, gecastreerd en gechipt. De gegevens hiervan worden vermeld in een door de dierenarts afgetekend vaccinatieboekje, dat elke kat dus heeft. Ook zorgen wij voor de juiste registratie van de chip.

  Je zult begrijpen, dat bovengenoemde behandelingen geld hebben gekost. Bij adoptie vragen wij daarom een bijdrage in deze kosten ter hoogte van €85,-.

  Adoptieovereenkomst

  Wij werken met een adoptieovereenkomst, waarin de informatie van de kat is opgenomen en afspraken zijn vastgelegd. Deze kun je hier alvast lezen. Heb je er vragen over, stel ze ons dan gerust.

  Voorbereiding

  Voor de kat daadwerkelijk naar je toe kan verhuizen, zorg je dat je huis er helemaal klaar voor is.Denk daarbij aan kattenbak(ken) en -korrels, eet- en drinkbakjes en voer, krabpalen/-planken, ligplekjes/ mandjes, speeltjes en een vervoersmandje.

  Heb je nog andere katten in huis, dan is een voorzichtige geleidelijke introductie belangrijk. Dit stappenplan is daarbij een hele goede leidraad. We verwachten, dat je dit goed doorneemt en de adviezen hierin opvolgt.

  Adoptie

  Is alles duidelijk en zijn alle voorbereidingen getroffen? Dan kan de kat naar jou toe verhuizen.

  We maken dan een afspraak waarop wij de kat bij jou thuis komen brengen. We vinden het erg fijn om even te zien waar hij/zij terecht komt. Het zal even spannend zijn in zo’n nieuwe omgeving en soms helpt het als wij daar dan even bij zijn.

  We nemen naast de kat een goodie bag met o.a. het vaccinatieboekje en wat overgangsvoer mee, dat je de eerste tijd kunt mengen met je eigen voer, zodat het spijsverteringsstelsel van de kat bij jou geleidelijk kan overschakelen naar ander voer.

  Nazorg

  Zoals al eerder gezegd, hebben wij tijdens de opvang een band opgebouwd met onze dieren. Ze zijn ons erg lief en daarom wensen wij hen het allerbeste plekje dat er voor hen bestaat.

  We proberen dat door middel van bovenstaand formulier en de eerste kennismaking met de kat al zo goed mogelijk in te schatten. Maar om nog zekerder te zijn, vangt de adoptie aan met een proefperiode. Hier staat geen vaste tijd voor, omdat dat per dier en per situatie kan verschillen. Maar tijdens de proefperiode blijven wij met jou in contact over hoe het gaat. Ook ontvangen we in die tijd graag foto’s en/of filmpjes. En zo nodig en/of gewenst staan we jou met raad en daad bij.
  En mocht het onverhoopt toch niet goed gaan bij jou thuis, dan kan onze kat natuurlijk bij ons terug komen.

  Als het wel allemaal goed gaat, sluiten we de proefperiode graag af met een bezoekje bij jou thuis. Er is niets mooiers voor ons dan te zien, dat onze katten een mooi, nieuw leven hebben gekregen en gelukkig zijn.

  Hierna is de adoptie definitief en zorgen wij dat de chipregistratie wordt aangepast. Ook sturen we je nog even een herinnering als de kat aan de eerstvolgende vaccinatie toe is.

  Natuurlijk blijf je altijd bij ons terecht kunnen voor advies en vinden we het altijd leuk om nog over ‘onze’ dieren te horen of er foto’s en/of filmpjes van te zien.

  Index

  Wie zijn wij

  – De stichting
  – De vrijwilligers

  Info | advies en links
  Vermiste dieren
  Verzorging dieren
  Help mee
  Met dank aan
  Contact

  Over de dieren

  Alle nieuwtjes over onze dieren vind je op onze Facebookpagina.

  Stichting True Colors 
  Katten- en Konijnenopvang
  Waddinxveen
  06-27 20 77 79
  info@stichtingtruecolors.nl
  www.stichtingtruecolors.nl

  Bankrekening: NL39 TRIO 0254 7005 78

  Openingstijden:
  Bellen bij voorkeur op:

  Op afspraak
  Ma, do en za tussen 10:00 en 12:00 uur

  Donaties aan onze stichting zijn van de belasting aftrekbaar.