Adoptieprocedure
Informatie voor een goede match
Om een eerste beoordeling te kunnen maken of een nieuw thuis goed zou kunnen passen bij onze katten, hebben we informatie nodig.
Bij het dier staat een wensenlijstje vermeld. We ontvangen graag per e-mail een toelichting over hoe je aan het wensenlijstje voldoet, zo mogelijk aangevuld met foto’s. Na ontvangst gaan wij kijken of we een geschikte match kunnen maken voor jou en het dier.
We kiezen voor deze zorgvuldigheid om teleurstellingen achteraf zoveel mogelijk te voorkomen.
Hoe wij met je persoonsgegevens om gaan, kun je lezen in deze privacyverklaring.
Kennismaking kat
Nadat we bovenstaande informatie van je ontvangen hebben, nemen we contact met je op. Misschien hebben we nog wat aanvullende vragen of anders heb jij die misschien wel. Die kunnen we dan doornemen.
Als je aan het wensenlijstje van het dier kunt voldoen en we denken, dat het een match kan zijn, maken we een afspraak voor een kennismaking bij ons in de opvang. Je ontmoet het dier dan in levende lijve en hopelijk slaat de vonk dan over.
Maar toch kun je het dier niet gelijk meenemen. Wij vinden het namelijk belangrijk om er goed over na te denken en er ook minimaal één nachtje over te slapen.
In de dagen daarop hebben we dan weer contact en bespreken we de ervaringen van de kennismaking. En hopelijk komen we met elkaar tot de conclusie dat er sprake is van een goede match en kunnen we de adoptie in gang gaan zetten.
Konijnen koppelen
Konijnen hebben graag een soortgenootje als maatje, maar net als mensen zoeken ze die graag wel zelf uit. Je kunt als baasje dus wel een voorkeur voor één van onze konijnen hebben, maar het kan zijn dat jouw konijn daar heel anders over denkt.
Bovendien hebben konijnen ook een tijdje nodig om elkaar te leren kennen en aan elkaar te wennen voor ze echt kunnen gaan samenwonen. Dat noemen we de koppelingsperiode.
Wij koppelen alleen hier in de opvang. De konijnen komen dan een tijdje bij ons logeren voor een koppelvakantie. Daarna gaan de konijnen als koppeltje naar jou toe.
Adoptiebijdrage
Wij vinden het belangrijk, dat onze dieren zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ziektes, kwijt raken en zich niet meer kunnen voortplanten. Er zijn in de opvangen immers nog zoveel dieren, die ook een mooi plekje zoeken.
Daarom worden onze dieren allemaal gevaccineerd, gecastreerd en gechipt. De gegevens hiervan worden vermeld in een door de dierenarts afgetekend vaccinatieboekje, dat elk dier dus heeft. Ook zorgen wij voor de juiste registratie van de chip.
Je zult begrijpen, dat bovengenoemde behandelingen geld hebben gekost. Bij adoptie vragen wij daarom een bijdrage in deze kosten ter hoogte van €85,-.
Adoptieovereenkomst
Wij werken met een adoptieovereenkomst, waarin de informatie van het dier is opgenomen en afspraken zijn vastgelegd. Deze kun je hier alvast lezen. Heb je er vragen over, stel ze ons dan gerust.
Voor de kat daadwerkelijk naar je toe kan verhuizen, zorg je dat je huis er helemaal klaar voor is. Denk daar bij een kat aan kattenbak(ken) en -korrels, eet- en drinkbakjes en voer, krabpalen/-planken, ligplekjes/ mandjes, speeltjes en een vervoersmandje.
Voorbereiding
Voor de kat daadwerkelijk naar je toe kan verhuizen, zorg je dat je huis er helemaal klaar voor is. Denk daar bij een kat aan kattenbak(ken) en -korrels, eet- en drinkbakjes en voer, krabpalen/-planken, ligplekjes/ mandjes, speeltjes en een vervoersmandje.
Heb je nog andere katten in huis, dan is een voorzichtige geleidelijke introductie belangrijk. Dit stappenplan is daarbij een hele goede leidraad. We verwachten, dat je dit goed doorneemt en de adviezen hierin opvolgt.
Voor konijnen verwachten wij ook, dat het verblijf met alle benodigdheden klaar staat.
Adoptie
Is alles duidelijk en zijn alle voorbereidingen getroffen? Dan kan het dier naar jou toe verhuizen.
We maken dan een afspraak waarop wij het dier bij jou thuis komen brengen. We vinden het erg fijn om even te zien waar hij/zij terecht komt. Het zal even spannend zijn in zo’n nieuwe omgeving en soms helpt het als wij daar dan even bij zijn.
We nemen naast het dier een goodie bag met o.a. het vaccinatieboekje en wat overgangsvoer mee, dat je de eerste tijd kunt mengen met je eigen voer, zodat het spijsverteringsstelsel van het dier bij jou geleidelijk kan overschakelen naar ander voer. Tenzij het dier natuurlijk om medische redenen een speciaal diëet heeft.
Nazorg
Zoals al eerder gezegd, hebben wij tijdens de opvang een band opgebouwd met onze dieren. Ze zijn ons erg lief en daarom wensen wij hen het allerbeste plekje dat er voor hen bestaat.
We proberen dat door middel van deze procedure al zo goed mogelijk in te schatten. Maar om nog zekerder te zijn, vangt de adoptie aan met een proefperiode. Hier staat geen vaste tijd voor, omdat dat per dier en per situatie kan verschillen. Maar tijdens de proefperiode blijven wij met jou in contact over hoe het gaat. Ook ontvangen we in die tijd graag foto’s en/of filmpjes. En zo nodig en/of gewenst staan we jou met raad en daad bij.
En mocht het onverhoopt toch niet goed gaan bij jou thuis, dan kan het dier natuurlijk bij ons terug komen.
Als het wel allemaal goed gaat, sluiten we de proefperiode graag af met een bezoekje bij jou thuis. Er is niets mooiers voor ons dan te zien, dat onze dieren een mooi, nieuw leven hebben gekregen en gelukkig zijn.
Hierna is de adoptie definitief en zorgen wij dat de chipregistratie wordt aangepast. Ook sturen we je nog even een herinnering als het dier aan de eerstvolgende vaccinatie toe is.
Natuurlijk blijf je altijd bij ons terecht kunnen voor advies en vinden we het altijd leuk om nog over ‘onze’ dieren te horen of er foto’s en/of filmpjes van te zien.
Index
Hulp
– Help mee
– Met dank aan
Info en advies
– Vermiste dieren
– Gevonden (zwerf)dieren
– Te herplaatsen dieren
– Verzorging dieren
– Contact
Stichting True Colors
Katten- en Konijnenopvang
Waddinxveen
06 – 2720 7779
info@stichtingtruecolors.nl
www.stichtingtruecolors.nl
Openingstijden:
Op afspraak
Contact:
Per e-mail of whatsapp