Help mee

Kosten van de opvang

Ons werk brengt uiteraard kosten met zich mee. Kosten om de dieren goed te verzorgen en het hen aan niets te laten ontbreken. Hierbij valt te denken aan:

 • Kosten van verzorging van de dieren in de opvang
  (voer, bodembedekking, kattenbakkorrels, …)
 • Dierenartskosten
  (vaccinaties, castraties, chippen, ontwormen, ontvlooien en wat er verder nodig is)

 • Kosten voor aanschaf en onderhoud van materialen
  (hokken, vervoersmandjes, voerbakjes, speelgoed, …)
 • Vervoerskosten
  (naar de dierenarts, naar nieuwe baasjes, nazorgbezoekjes, …)

Om dit allemaal te kunnen bekostigen, zijn wij volledig afhankelijk van de bijdragen van particulieren en bedrijven. De stichting ontvangt geen subsidies en/of vergoedingen.
Als stichting hebben wij uiteraard geen winstoogmerk. Het bestuur en alle betrokken medewerkers werken als vrijwilliger bij de stichting. De donaties komen voor 100% bij de dieren terecht.

Jaarrekeningen

Voor een volledig beeld kun je onze jaarrekeningen van 2012 t/m 2019

ANBI-status

Wij hebben van de Belastingdienst de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) gekregen. De criteria hiervoor hebben betrekking op het bestuur, het beleid, de administratie, transparantie en functiescheiding. En uiteraard moeten we zowel statutair als feitelijk het algemeen belang dienen.

 • Voor jou betekent dit, dat je je donatie aan ons kunt opvoeren als aftrekpost van de belasting!

 • Datzelfde geldt voor vrijwilligers die onkosten maken voor de stichting en van vergoeding af zien!

 • Periodieke giften zijn zelfs volledig aftrekbaar, mits ze voor tenminste 5 jaar zijn vastgelegd!

 • En wij hoeven geen belasting te betalen over legaten en erfstellingen!

Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de Belastingdienst giften aan goede doelen.

Namens alle dieren hartelijk dank voor uw bijdrage!

Namens de dieren hartelijk bedankt voor je bijdrage!
Alle beetjes helpen onze beestjes! Wij zijn dus heel erg blij met jouw bijdrage!

Hoe kunnen wij u bedanken?..

Door bekendheid te geven aan je donatie door vermelding van je naam en woonplaats of je bedrijfslogo op onze website en/of Facebookpagina.

Als je een verblijf sponsort,  vermelden we dat ook op onze website en komt het logo van je bedrijf of vereniging of jouw naam in een fotolijstje in of op het verblijf te hangen.
Als je liever anoniem wilt blijven, kan dat natuurlijk ook.

Onze donateurs die wij willen bedanken!

Wilt u ook doneren en of Sponsoren?

Doneren

Heel eenvoudig kun je éénmalig, maandelijks, per kwartaal of jaarlijks een algemene donatie aan onze stichting overmaken, die aan bovenstaande kosten besteed zal worden.
Je kunt het bedrag zelf uitkiezen. We zijn er altijd blij mee!

Je kunt het overmaken naar onze rekening bij de Triodosbank: 
NL39 TRIO 0254 7005 78 t.n.v. de Stichting Katten & Konijnenopvang True Colors.

Sponsoren

Dankzij een partnerprogramma met ZooPlus en Ecodor is het ook mogelijk om onze opvang heel gemakkelijk en kosteloos te sponsoren. Als je via onderstaande links bestelt, dan ontvangen wij een percentage van het bedrag als provisie. Heel eenvoudig, het kost niets en heel fijn voor onze dieren!

Periodieke schenking

 • De schenking moet in een ondertekende onderhandse schriftelijke overeenkomst zijn vastgelegd

 • De schenking moet ten minste vijf jaar lang een jaarlijks gelijk bedrag betreffen;

 • Zowel de schenker als de instelling waaraan wordt geschonken moeten een exemplaar van de overeenkomst in  hun bezit houden (om eventueel aan de Belastingdienst te kunnen overleggen).

Een periodieke schenking aan onze stichting is dankzij onze ANBI-status volledig aftrekbaar van de belasting. Hier gelden wel de volgende voorwaarden voor:

De Belastingdienst heeft hier een standaard overeenkomst voor, die je hier kunt vinden. Als je onze stichting op deze manier wilt steunen, stuur dan een bericht via het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Testament

In je testament kun je precies vastleggen hoe je wilt dat je nalatenschap wordt verdeeld. Je kunt dus ook een deel aan onze opvang nalaten door de stichting op te nemen in je testament middels een erfstelling of legaat.

 • Een legaat is een beschikking in je testament die aangeeft dat je een vast bedrag of een bepaald goed nalaat aan een gekozen persoon of organisatie.

 • Een erfstelling is een vastgesteld percentage van je nalatenschap dat door middel van het testament aan de erfgenamen wordt toebedeeld.

Dankzij onze ANBI-status hoeven wij over ontvangen erfstellingen en legaten geen successierecht te betalen, zodat het gehele bedrag ten goede komt aan onze dieren.

Voor het opmaken van een testament heb je een notaris nodig. Je kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken bij een notariskantoor om je te laten voorlichten over het opmaken van een testament. Met algemene vragen over nalatenschappen kun je ook terecht bij de Notaristelefoon op het telefoonnummer 0900 – 346 93 93 of op internet: www.notaris.nl.

Een verblijf sponsoren

Je kunt als bedrijf, vereniging, vriendenclub of als particulier een dierenverblijf in onze opvang sponsoren voor een vast bedrag per jaar.
Als sponsor van een verblijf help je mee met de dagelijkse verzorging van de dieren. Van jouw bijdrage verzorgen wij de inrichting van het kattenverblijf en de konijnenverblijven, dus de krabpalen, mandjes, kattenbakken, de voerbakjes, speelgoed, feromonenverstuivers, de konijnenhokken en rennen, zand voor de zandbakken, toiletjes, wilgentunnels enzovoort, enzovoort.
Het gaat dan om de kosten van aanschaf, onderhoud en schoonmaken. Maar ook kunnen we hiermee het gras en de moestuin voor de konijnen onderhouden.

Het sponsoren van ons kattenverblijf 1 jaar €365,- Het sponsoren van één konijnenverblijf 1 jaar 36,50
€ 1,00 per dag € 0,10 per dag

Vind je dit een leuke manier om ons te steunen? Stuur een bericht via het contactformulier 

Als dank

Als je een verblijf sponsort, vermelden we dat op onze website en komt het logo van je bedrijf of vereniging in een fotolijstje in of op het verblijf te hangen. Als je dit niet namens een bedrijf doet, kunnen we jouw naam in het fotolijstje hangen.

Als je liever anoniem wilt blijven, kan dat natuurlijk ook. We kunnen dan bijvoorbeeld aangeven, dat je anoniem of misschien wel namens je eigen dieren sponsort of doneert. Dan kunnen we de namen van jouw eigen dieren publiceren en een foto van jouw dieren in het fotolijstje hangen. Ook leuk, toch?
Laat ons weten wat je wilt en wij regelen het!

Medisch noodpotje

Al onze dieren worden door een dierenarts nagekeken, gevaccineerd, gecastreerd en gechipt. Vaste kosten zijn ook die om de dieren te ontwormen en ontvlooien. Maar soms zijn er dieren, die meer medische zorg nodig hebben, omdat ze een diëet nodig hebben of een operatie moeten ondergaan of vanwege een bepaalde kwaal medicijnen nodig hebben.

Onze dierenartskosten vormen onze grootste kostenpost, die we uit onze algemene middelen betalen. Maar voor deze speciale patiëntjes hebben we vaak extra financiële middelen nodig. Deze patiëntjes vind je hieronder.

Donaties voor deze patiëntjes kun je overmaken naar onze rekening bij de Triodosbank: NL39 TRIO 0254 7005 78 t.n.v. de Stichting Katten & Konijnenopvang True Colors onder vermelding van de naam van het betreffende dier.

Voor het opmaken van een testament heb je een notaris nodig. Je kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken bij een notariskantoor om je te laten voorlichten over het opmaken van een testament. Met algemene vragen over nalatenschappen kun je ook terecht bij de Notaristelefoon op het telefoonnummer 0900 – 346 93 93 of op internet: www.notaris.nl.

Onze speciale patiëntjes via FACEBOOK
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Adoptie op afstand

De meeste konijnen in onze opvang vinden na enige tijd weer een nieuw baasje. Want met het grootste deel van deze dieren is gewoon helemaal niets aan de hand. Maar niet alle dieren hebben zoveel geluk.

Onze katten hebben over het algemeen meer tijd nodig, omdat ze bang, schuw of oud zijn. Katten en konijnen met gedrags- of medische problemen hebben vaak maandenlange begeleiding nodig, voordat ze in aanmerking komen voor een nieuw thuis.

Andere dieren worden simpelweg over het hoofd gezien of hebben een ‘gebrek’ waardoor ze langer op een nieuw thuis moeten wachten. In het slechtste geval komen ze  helemaal niet meer voor een nieuw baasje in aanmerking en blijven ze bij ons.

Natuurlijk zorgen wij goed voor alle dieren. Ze krijgen alle nodige (medische) zorg, aandacht en voer. Een feit blijft wel, dat de zorg voor deze dieren veel geld kost. Jij kunt ons en de dieren hierbij helpen!
Dieren die meer begeleiding of gewoon meer geluk nodig hebben, vind je hieronder en kun je op afstand adopteren. Hiermee ondersteun je de verzorging van het door jou geadopteerde dier, maar ook van alle andere dieren in de opvang.

Wil je een dier financieel adopteren? Stuur dan een bericht via ons
contactformulier

Je kunt een zelf gekozen bedrag per maand/ kwartaal/ jaar overmaken op onze rekening bij de Triodosbank: NL39 TRIO 0254 7005 78 t.n.v. de Stichting Katten & Konijnenopvang True Colors onder vermelding van de naam van het betreffende dier.

Soms is het mogelijk om je adoptiedier op afstand te komen bezoeken. Hiervoor moet je wel per e-mail een afspraak met ons maken.

Dierenwensen en acties

Wil je graag wat doen voor de dieren in de opvang, maar je weet niet wat? Of heb je zelf geen geld? Niet alle hulp hoeft geld te kosten.

Spullen voor onze dieren

Onze dieren zijn ook heel blij met (diëet)voer, verse groenten, kruiden, (kruiden)hooi, stro, plantaardige kattenbakkorrels, restanten van nog houdbare medicijnen, pluche knuffels, katten-/ wilgentunnels en andere speeltjes om de dieren mee te vermaken. Stuur ons dan even een e-mail naar info@stichtingtruecolors.nl en we spreken wat af.

Help mee baasjes zoeken

Je kunt ons ook helpen bij het vinden van nieuwe baasjes. Regelmatig plaatsen wij nieuwe berichtjes op onze Facebookpagina “Likeonze pagina en deel onze oproepjes op je eigen Facebookpagina, zodat we nog veel meer mensen kunnen bereiken.

Of Download en print onze poster

Hang hem bijvoorbeeld op je raam, op het prikbord op het werk of mail hem door naar je volledige e-mailbestand.

Bekijk en download  Poster True Colors

Er valt nog meer te helpen!

Er valt nog veel meer te bedenken waar je onze dieren mee kan helpen.
Hoe leuk is het om zelf de opbrengst van je actie in de opvang te komen overhandigen. Neem hiervoor wel van tevoren contact met ons op.

 • Bak en verkoop koekjes of cupcakes
 • Zamel statiegeldbonnetjes in
 • Vraag iedereen op je verjaardagsfeestje een donatie voor de opvang te doen
 • Zamel voer of speeltjes voor onze dieren in
 • Brei of haak en verkoop katten- en/of konijnenknuffeltjes
 • Maak en verkoop leuke sieraden met katten- of konijnenbedeltjes

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk
Onze opvang wordt geheel gerund door vrijwilligers. Samen zorgen we ervoor, dat het onze katten en konijnen aan niets ontbreekt. Dat de dieren een fijn verblijf bij ons hebben en een mooie toekomst tegemoet gaan.

Wij kunnen bijna altijd wel extra hulp gebruiken. Van het schoonmaken van de hokken tot dierverzorging, maar ook klus- of PR-werkzaamheden komen regelmatig voor. Minimum leeftijd voor vrijwilligers is 16 jaar.

Kattenverzorgers
Een groot deel van de taken van een kattenverzorger bestaat uit het schoonmaken van het kattenverblijf. Een schoon verblijf is voor het welzijn van de dieren erg belangrijk. Maar ondertussen heb je natuurlijk ook veel contact met de katten. Ze moeten gevoerd worden, soms gekamd of geborsteld en vinden het natuurlijk ook leuk als er met ze gespeeld en/of gekroeld wordt.

Dit werk moet 7 dagen per week gebeuren. Vrijwilligers werken op basis van een in overleg opgesteld rooster. Het is voor dit werk heel erg belangrijk, dat je je afspraken na komt. De katten kunnen namelijk niet zonder de nodige dagelijkse verzorging.
Wij vragen daarom een inzet van een vast dagdeel per week en een toezegging van minimaal 1 jaar.  Natuurlijk is enige ervaring met katten wel noodzakelijk. 

Socialiseren van katten
Socialiseren van katten houdt in dat je katten weer aan mensenhanden laat wennen. Sommige katten zijn na een leven op straat erg bang en gestrest en laten zich niet zomaar aanraken. Voor het socialiseren moet je wel een beetje lef hebben, want de katten zijn in het begin niet altijd even vriendelijk! Maar de voldoening is heel groot als de kat uiteindelijk ontspant en weer begint te spinnen. Dit kan wel weken en soms zelfs maanden duren. Geduld is dus een schone zaak. Ervaring met katten is voor dit werk wel gewenst. Dit werk kun je 1 of meerdere dagdelen per week doen. We vragen een inzet van minimaal een jaar.
Gastgezinnen volwassen katten
Sommige katten ervaren veel stress tussen andere katten. Dit kan ertoe leiden dat ze ‘probleemgedrag’ gaan vertonen en daardoor wordt het steeds moeilijker om een nieuw thuis voor hen te vinden. Terwijl onder de stress een lieve kat verborgen zit. Deze katten hebben behoefte aan een rustige omgeving, zodat ze weer tot zichzelf kunnen komen. Ook hebben sommige katten een medisch probleem waarvoor ze langdurig moeten worden behandeld. Voor de kat is het veel gezelliger als dit in een gastgezin kan worden gedaan. Voor deze functie vragen wij een maximale afstand tot de opvang van 30 minuten zodat je  snel naar onze dierenarts kunt bij medische problemen en voldoende tijd en ruimte voor de dieren.
Gastgezin voor kittens
De asielen in onze regio hebben meestal wel voldoende opvangmogelijkheden voor kittens. Een enkele keer wordt er toch ook nog een beroep op ons gedaan. Het gaat dan om moederpoezen met een nest, maar ook kittens zonder mama die met de hand gevoerd moeten worden. Ook komen er verwilderde kittens binnen die intensieve socialisatie nodig hebben of zieke kittens die veel medische zorg vragen. De kittens worden zoveel mogelijk in gastgezinnen grootgebracht. Daar leren ze omgaan met het leven in een huishouden, leren kinderen en andere dieren kennen, krijgen te maken met het geluid van de stofzuiger en de deurbel. De socialisatieperiode is een belangrijke, zo niet de belangrijkste, periode in het leven van een kat. Het socialiseren van kittens is daarom behalve heel erg leuk ook een hele verantwoordelijkheid! Kennis van de socialisatieperiodes en gedrag van katten is een sterke pré. Als je die kennis niet hebt, ben je bereid  je die snel eigen te maken. Voor deze functie vragen wij een maximale afstand tot de opvang van 30 minuten zodat je  snel naar onze dierenartsen kunt bij medische problemen.
Konijnenverzorgers
Als vrijwilliger in de dierverzorging heb je veel contact met de dieren en dat is natuurlijk hartstikke leuk! De konijnen moeten gevoerd worden, maar soms ook gekamd of geborsteld en met hen spelen en/of kroelen vinden ze soms ook leuk. Maar een groot deel van de taken bestaat ook uit het schoonmaken van de verblijven. Dit werk moet 7 dagen per week gebeuren. Vrijwilligers werken op basis van een in overleg opgesteld rooster. Het is voor dit werk heel erg belangrijk, dat je je afspraken na komt. De konijnen kunnen namelijk niet zonder de nodige dagelijkse verzorging. Wij vragen daarom een inzet van een vast dagdeel per week en een toezegging van minimaal 1 jaar.  Natuurlijk is enige ervaring met konijnen wel noodzakelijk.
Socialiseren van konijnen
Voor deze functie verwachten wij dat je ervaring hebt met konijnen en dat je geduldig bent. Sommige konijnen zijn onzeker en bang en hebben daardoor de neiging zichzelf constant te verdedigen. Het kost veel tijd en geduld om deze konijnen weer vertrouwen in zichzelf en in de mens te geven. Het is een heel proces, maar als het konijn uiteindelijk geadopteerd wordt, geeft dat een enorme voldoening! Dit werk kun je 1 of meerdere dagdelen per week doen. We vragen een inzet van minimaal een jaar.
Pleeggezin voor konijnen
Soms krijgen we nestjes konijnen binnen. De kleine konijnen worden zoveel mogelijk in gastgezinnen grootgebracht. Ook volwassen konijnen hebben regelmatig extra zorg en aandacht nodig. Voor deze functie vragen wij een maximale afstand tot de opvang van 30 minuten zodat je  snel naar onze dierenarts kunt bij medische problemen en voldoende tijd en ruimte voor de dieren. Ervaring met konijnen is wel gewenst.
Bestuur
Klussen en tuinieren
Er zijn ook regelmatig onderhouds- en/of reparatiewerkzaamheden aan onze verblijven te doen, waarvoor mensen met 2 rechterhanden heel welkom zijn. Datzelfde geldt voor mensen met groene vingers, die ons kunnen helpen met het (moes)tuintje voor onze konijnen.
Knutselaars
Om katten- en konijnenspeelgoed te maken
Administratie
PR
Op jaarmarkten en braderieën in de omgeving ook onze opvang met een kraam vertegenwoordigd. We geven informatie aan de bezoekers en brengen onze dieren onder de aandacht.
Inkomstenwerving
Wat wordt er van je verwacht als vrijwilliger?
Als je je bij ons aanmeldt, rekenen wij en de dieren op je hulp. Het is dus heel belangrijk, dat je gemaakte afspraken na komt.
Wat bieden wij?
 • Voor al je goede zorgen krijg je onvoorwaardelijke dierenliefde
 • Je wordt door een van de collega’s ingewerkt
 • Een leuk team en een gezellige sfeer
 
Aanmelden
Lijkt het je leuk om vrijwilliger bij ons te worden? Dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. We kunnen dan verder afstemmen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Wil je meer informatie? Heb je vragen over onze dieren of andere zaken? Dan kun je het beste contact opnemen via info@stichtingtruecolors.nl

E-mail (bij voorkeur):  info@stichtingtruecolors.nl
Telefoon:                      06-27207779
                                        (bij voorkeur op maandag, donderdag en zaterdag tussen10.00 en 12.00 uur)

Openingstijden:        Uitsluitend op afspraak

Wij hebben geen vaste openingstijden en werken alleen op afspraak.
De momenten waarop je bij ons terecht kunt variëren.
Wil je een afspraak maken? Stuur dan even een e-mail.

Wij vragen bewust het contact zoveel mogelijk via de e-mail te laten verlopen. Via de e-mail kunnen wij het meest adequaat reageren. Onze opvang draait namelijk volledig op vrijwilligers, die het werk in hun vrije tijd naast andere werkzaamheden doen. Dat betekent, dat we niet altijd de telefoon kunnen opnemen.

Omdat we natuurlijk ook veel met onze dieren bezig zijn, hebben we hierboven voorkeurstijden voor telefoongesprekken aangegeven. Die tijden proberen we in te plannen voor de administratie.
Soms kan het echter zijn, dat we toch ook tijdens die tijden niet kunnen opnemen, omdat we bijvoorbeeld met een dier naar de dierenarts zijn. We hopen dat je hier begrip voor hebt.

Index

Wie zijn wij

– De stichting
– De vrijwilligers

Info | advies en links
Vermiste dieren
Verzorging dieren
Help mee
Met dank aan
Contact

Stichting True Colors
Katten en Konijnenopvang
Waddinxveen

06-27207779
info@stichtingtruecolors.nl
www.stichtingtruecolors.nl

Bankrekening: NL39 TRIO 0254 7005 78

Openingstijden:

Bellen bij voorkeur op:

Op afspraak

Ma, do en za tussen 10:00 en 12:00 uur

Alle nieuwtjes over onze dieren vind je op onze Facebookpagina

Donaties aan onze stichting zijn van de belasting aftrekbaar