Onze Katten

Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot?

Onze dieren wachten op een nieuwe kans op een mooi leven. Je kunt hier alvast kennis maken met de katten in onze opvang. Onze katten zijn allemaal bijzonder; ze hebben allemaal hun eigen verhaal, hun eigen karakter en hun eigen wensen. Maar één ding willen ze allemaal: een gelukkig en liefdevol, verzorgd en onbezorgd leven bij een nieuw baasje! Je kunt ze hieronder, ieder met hun eigen wensenlijstje, vinden.

Kattenwensen

Wij hebben tijdens de opvang een band opgebouwd met onze dieren. Ze zijn ons erg lief en daarom wensen wij hen het allerbeste plekje dat er voor hen bestaat. Het is dus niet zo, dat je bij ons zomaar even een kat kan komen ophalen. Nee, we bekijken per dier wat het beste bij hen past, maar ook wat bij jou en jouw situatie past.

Zo voorkomen we zoveel mogelijk teleurstellingen achteraf voor zowel jou als voor de dieren.

Op onze pagina Kattenwensen kun je lezen wat katten in het algemeen nodig hebben. In de beschrijving per dier staat ook nog een persoonlijk wensenlijstje.

Adoptieprocedure

Wil je een kat van ons adopteren en kun je aan hun wensen voldoen? Aan een pagina over onze adoptieprocedure wordt nog gewerkt. Tot die tijd kun je ons een e-mail sturen naar info@stichtingtruecolors.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Verzorging

Wil je eerst nog meer lezen over katten en hun verzorging en alles wat er verder nog bij komt kijken? Ga dan eerst naar onze pagina Verzorging dieren.

Foto's van en informatie over onze adopteerbare katten!

Hier vind je al onze lieve katten die een baasje zoeken. Bij elke kat vind je een omschrijving.

Blacky

klik op de foto voor een vergroting

Geslacht: Vrouwelijk
Ras: Europees Korthaar
Geboren: Ca. 01-05-2004
Kan bij andere katten: Liever niet
Kan bij honden: Nee
Kan bij kinderen: Nee
Gesteriliseerd / gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
Gechipt: Ja
Speciale zorg: Geen, maar heeft wel een hartruis
Moet naar buiten: Nee
Wordt graag aangehaald: Ja

Ik ben een lief, verlegen poesje. Ik heb een lang buitenleven gehad, nadat mijn baasjes mij in de steek hadden gelaten. Ik ben daardoor het vertrouwen in mensen kwijt geraakt. Inmiddels is dat wel weer toegenomen, maar ik blijf wat onzeker en eenkennig. Vooral in nieuwe ruimtes waar ik nog geen vluchtroute naar mijn veilige plekjes heb. Maar op die veilige plekjes ben ik een enorme kroelkat geworden. Dan geef ik al spinnend heerlijke kopjes en strijk ik langs benen en handen.

• Een rustig huisje bij rustige mensen

• Een eigen kamer in huis om me terug te kunnen trekken

• Een lief, geduldig  en begrijpend baasje, die me de tijd gunt om te wennen

• Het liefst een vrouw als baasje, waar ik na verloop van tijd lekker mee kan knuffelen

• Veel speelgoedmuisjes (want die verslind ik graag 🙂 ), kattengras en een krabpaal

• Geen ontsnappingsmogelijkheden; ik moet ècht binnen blijven!

• Dagelijkse verzorging zolang als ik leef

• Een lief baasje, die me laat vaccineren en met me naar de dierenarts gaat als dat nodig is

Bij een nieuw baasje zal ik vast weer even een kleine terugslag hebben, maar met een beetje geduld en lieve aandacht komt dat zeker weer goed. Belangrijk is mij niet gelijk in het hele huis los te laten, maar klein te beginnen met één kamer en dat voorzichtigaan op te bouwen.

Ik ben gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Daarom wordt voor mij een bijdrage in de medische en verzorgingskosten gevraagd van €85,-.

Zie je mij wel zitten en kun je aan mijn wensenlijstje voldoen? Stuur dan een e-mail met je telefoonnummer en woonplaats naar: info@stichtingtruecolors.nl

Ook ontvangen ze graag je telefoonnummer en je woonplaats.

Wij vragen om vooraf goed na te denken over het adopteren van een dier. Het is namelijk niet voor even, maar voor het hele leven. Goede informatie over katten is te vinden op:
en http://www.licg.nl/30z/praktisch/kat.html

Heb je hier nog vragen over, stel ze ons dan gerust.

Vriendje

klik op de foto voor een vergroting

Geslacht: Mannelijk
Ras: Europees Korthaar
Geboren: Ca. 01-05-2011
Kan bij andere katten: Ja
Kan bij honden: Nee
Kan bij kinderen: Nee
Gesteriliseerd / gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: ja
Gechipt: ja
Speciale zorg: Speciaal diëet tegen blaasgruis
Moet naar buiten: Ja
Wordt graag aangehaald: Alleen door bekenden

Ik ben een lieve, maar verlegen je-weet-wel-kater. Ik heb op straat gezworven en ben het vertrouwen in mensen toen kwijt geraakt. Daarom hou ik nu nog niet van drukte en ben ik ook best wel eenkennig. Als er iemand binnen komt, dan kijk ik eerst even de kat-uit-de-boom. Maar als het een bekende is, dan kom ik met mijn piepmiauwtje tevoorschijn. En dan is het een en al kroelen geblazen.
Ik heb wel een gewichts- en een blaasprobleempje. Ik hou niet van vieze kattenbakken en ik ben wat te zwaar. Ik moet m’n hele leven op een speciaal diëet.

> Filmfragment vriendje

• Een rustig en schoon huisje (een 1- of 2-persoonshuishouden) en hooguit 1 andere kat

• Een lief, geduldig en begrijpend baasje, die me de tijd gunt om te wennen en een blaasgruisdiëet voor me kan betalen

• Een eigen plekje  (kamer) in huis om me terug te kunnen trekken met een fijne krabpaal

• Dagelijkse verzorging zolang als ik leef

• Een lief, ervaren  baasje, die me laat vaccineren en met me naar de dierenarts gaat als dat nodig is

Zie je mij wel zitten en kun je aan mijn wensenlijstje voldoen? Stuur dan een e-mail met je telefoonnummer en woonplaats naar: info@stichtingtruecolor.nl

Ook ontvangen ze graag je telefoonnummer en je woonplaats.

en http://www.licg.nl/30z/praktisch/kat.html

Heb je hier nog vragen over, stel ze ons dan gerust.