Onze Katten

Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot?

Onze dieren wachten op een nieuwe kans op een mooi leven. Je kunt hier alvast kennis maken met de katten in onze opvang. Onze katten zijn allemaal bijzonder; ze hebben allemaal hun eigen verhaal, hun eigen karakter en hun eigen wensen. Maar één ding willen ze allemaal: een gelukkig en liefdevol, verzorgd en onbezorgd leven bij een nieuw baasje! Je kunt ze hieronder, ieder met hun eigen wensenlijstje, vinden.

Kattenwensen

Wij hebben tijdens de opvang een band opgebouwd met onze dieren. Ze zijn ons erg lief en daarom wensen wij hen het allerbeste plekje dat er voor hen bestaat. Het is dus niet zo, dat je bij ons zomaar even een kat kan komen ophalen. Nee, we bekijken per dier wat het beste bij hen past, maar ook wat bij jou en jouw situatie past.

Zo voorkomen we zoveel mogelijk teleurstellingen achteraf voor zowel jou als voor de dieren.

Op onze pagina Kattenwensen kun je lezen wat katten in het algemeen nodig hebben. In de beschrijving per dier staat ook nog een persoonlijk wensenlijstje.

Adoptieprocedure

Wil je een kat van ons adopteren en kun je aan hun wensen voldoen? Ga dan naar de pagina Adoptieprocedure katten en lees daar hoe een adoptie in z’n werk gaat. Vul daar vervolgens het informatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Verzorging

Wil je eerst nog meer lezen over katten en hun verzorging en alles wat er verder nog bij komt kijken? Ga dan eerst naar onze pagina Verzorging dieren.

Foto's van en informatie over onze katten!

Vriendje

klik op de foto voor een vergroting

Geslacht: Kater
Ras: Europees Korthaar
Geboren: Ca. 01-05-2011
Kan bij andere katten: Ja
Kan bij honden: Nee
Kan bij kinderen: Nee
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
Gechipt: Ja
Speciale zorg: Blaasgruisdiëet (levenslang)
Moet naar buiten: Ja, in afgesloten tuin/ balkon of kattenren
Wordt graag aangehaald: Ja, door bekenden

Ik ben een lieve, verlegen je-weet-wel-kater. Ik heb op straat gezworven en ben toen het vertrouwen in mensen een beetje kwijt geraakt. Vandaar dat ik bij personen die ik niet ken eerst even de kat-uit-de-boom kijk. Ken ik je eenmaal wat beter, dan laat ik mijn charmante piepmiauwtje aan je horen. Daar heb ik meestal wel succes mee en dat is het sein om lekker samen te kroelen. 

Ik heb wel een blaasprobleempje. Ik hou niet van vieze kattenbakken en heb de rest van m’n leven een speciaal blaasgruisdiëet nodig. Ik heb namelijk blaasgruis gehad en heb dat speciale voer nodig om te voorkomen, dat het weer terug komt. 

Weet je wat ze zeggen over mij? Dat ik iets te zwaar ben!!! Nou, ik denk daar natuurlijk anders over. Ik  ben gewoon een volslanke kater, haha. Ik heb ze horen zeggen dat ze een baasje voor mij zoeken die mij niet teveel eten geeft. Ook zoeken ze een huisje met een volledig afgesloten tuin, balkon of kattenren, zodat ik niet bij de buren kan gaan eten. Want bij mooi weer geniet ik ook van een frisse neus en een heerlijke, zachte tuinstoel.

Het gezelschap van een lieve, zachtaardige poes, die mijn grenzen respecteert en niet steeds achter mij aan holt, kan ik ook wel waarderen. Dan kunnen wij op den duur wel samen een beetje spelen en kroelen. 

 • Ervaren kattenbaasjes, die niet fulltime werken en hem rustig laten wennen aan een nieuwe omgeving en nieuwe mensen
 • Een schoon en rustig 1- a 2-persoonshuishouden zonder kinderen en honden
 • Gezelschap van een lieve, zachtaardige poes
 • Een woning met minimaal 3 kamers en een veilige, volledig afgesloten tuin, balkon of kattenren
 • Lekkere ligplekjes en hoge schuilplekjes voor spannende momenten, een krabpaal, verenstokjes en Matabistokjes
 • Levenslang blaasgruisdiëet en afgepast voer
 • Zorgzame baasjes, die hem jaarlijks laten vaccineren en met hem naar de dierenarts gaan als dat nodig is

Vriendje is gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Voor hem wordt een bijdrage in de medische en verzorgingskosten gevraagd van €85,-.

Zie je hem wel zitten en kun je aan zijn wensenlijstje voldoen? Ga dan naar de pagina Adoptieprocedure katten  en lees daar hoe een adoptie in z’n werk gaat. Vul daar vervolgens het informatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij vragen om vooraf goed na te denken over het adopteren van een dier. Het is namelijk niet voor even, maar voor het hele leven. Goede informatie over katten is te vinden op:
http://www.licg.nl/8z/dieren/zoogdieren/kat-kattenrassen/kat.html  
en http://www.licg.nl/30z/praktisch/kat.html 

Heb je hier nog vragen over, stel ze ons dan gerust.

Summer

klik op de foto voor een vergroting

Geslacht: Vrouwelijk
Ras: Europees Korthaar
Geboren: Ca. 06-10-2018
Kan bij andere katten: Evt. bij 1 sociale andere kat
Kan bij honden: Nee
Kan bij kinderen: Nee
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: ja
Gechipt: ja
Speciale zorg: Gastro Intestinal Fibre S/O
Moet naar buiten: Ja
Wordt graag aangehaald: Nee

Summer is een intelligente schildpadpoes van 3 jaar oud. Ze kwam bij ons in de opvang als een verwilderd poesje nadat ze was bevallen van haar kittens. We zijn toen een resocialisatietraject met haar gestart. Tot een bepaalde hoogte hebben we haar vertrouwen kunnen winnen, maar ze blijft terughoudend naar mensen. Ze is erg gefocust op eten en dat is het moment dat ze contact van mensen zoals als aaien even toelaat.

Summer zoekt een huisje met mensen die haar in haar waarde laten. Ze is het meest op haar gemak als ze haar eigen gang kan gaan.  Ze krabt of bijt niet, maar houdt er gewoon niet van als mensen haar steeds benaderen. Als je haar vertrouwen weet te winnen, kan je best nog stapjes vooruit komen. Verwacht gewoon niet teveel van haar. Summer zal geen schootkat worden, maar een zacht plekje op de bank kan ze wel waarderen. Ze weet zich prima zelf te vermaken. Regelmatig trekt ze een sprintje door het huis en speelt ze met haar speeltjes. Ze is gek op kattenkruid. Soms kijkt ze natuurfilms of kattenspelletjes op tv. Ook lekker op de vensterbank naar buiten kijken of een vlieg vangen vindt ze leuk.

Toch zoeken wij voor deze zelfstandige dame iemand die een band met haar wil opbouwen. We weten dat eten het middel is om haar vertrouwen te winnen. Door haar brokjes te voeren uit je hand is ze goed benaderbaar. Ze geeft dan kopjes, laat zich aaien en begint zelfs te spinnen tijdens het eten. Ze pakt heel lief een brokje tussen je vingers aan, maar daarna trekt ze weer haar eigen plan. Je moet hierdoor niet ontmoedigd raken. Ze is heel slim en weet wat ze wel en niet wil. Met alles wat je doet of beweegt zal ze de situatie eerst bestuderen.

Medisch is Summer in goede conditie. Ze is gecastreerd, gechipt en gevaccineerd. Ze krijgt speciaal voer voor blaasgruis wat ook goed werkt bij harde ontlasting en haarballen, waar ze af en toe last van heeft. Dit voer is niet duurder dan een gemiddeld ander kwaliteitsvoer.

 • Een rustig huishouden bestaand uit maximaal 2 personen zonder kinderen
 • Een ervaren liefdevolle kattenkenner die Summer in haar waarde laat en niets forceert
 • De verzorger heeft voldoende tijd en geduld om te oefenen om haar vertrouwen te winnen
 • Een huis zonder honden en katten waar ze toegang heeft tot een veilig afgesloten tuin of balkon
 • Een huis met voldoende speel-, krab-, slaap- en verstopplekken zodat ze keuzevrijheid heeft
 • Dagelijkse verzorging zolang ze leeft, waaronder speciaal blaasgruisvoer
 • Jaarlijkse dierenartsbezoekjes voor vaccinatie of als medische zorg nodig is

Ik ben gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Om die reden wordt voor mij een bijdrage in de medische en verzorgingskosten gevraagd van €85,-.

Zie je mij wel zitten en kun je aan mijn wensenlijstje voldoen? Ga dan naar de pagina Adoptieprocedure katten  en lees daar hoe een adoptie in z’n werk gaat. Vul daar vervolgens het informatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij vragen om vooraf goed na te denken over het adopteren van een dier. Het is namelijk niet voor even, maar voor het hele leven. Goede informatie over katten is te vinden op:
http://www.licg.nl/8z/dieren/zoogdieren/kat-kattenrassen/kat.html  
en http://www.licg.nl/30z/praktisch/kat.html 

Heb je hier nog vragen over, stel ze ons dan gerust.

Charlie

klik op de foto voor een vergroting

Geslacht: Kater
Ras: Europees Korthaar
Geboren: Ca. 01-04-2018
Kan bij andere katten: Nee
Kan bij honden: Nee
Kan bij kinderen: Nee
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: ja
Gechipt: ja
Speciale zorg: Geen
Moet naar buiten: Ja, in afgesloten tuin, balkon of buitenren
Wordt graag aangehaald: Ja

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Charlie, een lieve, stoere, cyperse kater van 3 jaar oud. Ik ben op straat beland, toen mijn baasjes verhuisden en mij achter lieten. Ik trok mijn eigen plan en ging lekker achter de poezen aan. Maar na een half jaar werd ik naar de kattenopvang gebracht. Ik ben daar direct gecastreerd en mijn bloed is negatief getest op kattenaids en kattenleukemie.

In de kattenopvang waren de vrijwilligers allemaal heel lief voor mij. Ik kreeg gratis eten, drinken, aandacht en het was er lekker warm. Eén ding vond ik niet zo leuk en dat was dat daar ook andere katten zaten. Ik probeerde ze nog weg te jagen, maar dat lukte niet. Samenwonen met soortgenoten is niet zo mijn ding. Gelukkig kon ik verhuizen naar een gastgezin, waar ik het prima naar mijn zin heb. Maar het allerliefst wil ik natuurlijk mijn eigen huisje vinden. Hierbij solliciteer ik daarom naar een Forever home.

Best nieuwe personeel,

Ben jij op zoek naar een gezellige huisvriend, overweeg dan eens een kennismaking met mij. Ik kan mezelf omschrijven als een energieke, speelse kamerraad.
Moet je nog regelmatig thuis werken? Geen probleem, ik hou je gezelschap op de stoel naast je en zal je “assisteren”. Houd je na het werk dan wel een plekje voor mij vrij op de bank? Samen even knuffelen is wel zo relaxed. Mijn pleegmama geeft mij af en toe kusjes op mijn kop en daar word ik heel blij van.

Ik ben dus een energieke bink. Ik zoek dan ook personeel zonder kinderen, maar met voldoende tijd om met mij samen te spelen. Daarnaast is het fijn als je huis is ingericht met een stevige krabpaal, speelgoed en een kattenluik heeft naar een veilig afgesloten tuin, zodat ik mezelf ook bezig kan houden. Ik zie in alles wel speelgoed, zoals balletjes, touwtjes, stokjes, propjes. Mijn hobby’s zijn: jagen, spelen, vogeltjes spotten, op z’n tijd kroelen, bank hangen en slapen.

Je kan prima jouw huisregels aan mij leren. Ik luister echt wel en ken het woord NEE (maar ik blijf natuurlijk een kat). Zullen we dan afspreken dat jij ook mijn grenzen respecteert? Zo hou ik van aaien, maar niet te vaak en te lang. Als je hier geen rekening mee houdt, zal ik dit aangeven. Het is dus handig als je al wat kattentaal verstaat. 

Ik hoop dat mijn sollicitatie jou aanspreekt en we eens kunnen afspreken.

Met vriendelijke groet en een kopje,
Charlie XXX

 • Liefdevolle baasjes zonder kinderen, die geen andere loslopende dieren hebben.
 • Mensen met voldoende tijd om met hem te spelen en knuffelen.
 • Ervaren personeel, die een kat kunnen “lezen” betreft lichaamstaal en gedrag en daarop inspelen.
 • Een uitdagende omgeving, waar hij kan spelen, rennen, jagen en rusten.
 • Dagelijkse verzorging zolang hij leeft.
 • Jaarlijkse dierenartsbezoekjes voor vaccinatie of als medische zorg nodig is.

Ik ben gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Om die reden wordt voor mij een bijdrage in de medische en verzorgingskosten gevraagd van €85,-.

Zie je mij wel zitten en kun je aan mijn wensenlijstje voldoen? Ga dan naar de pagina Adoptieprocedure katten  en lees daar hoe een adoptie in z’n werk gaat. Vul daar vervolgens het informatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij vragen om vooraf goed na te denken over het adopteren van een dier. Het is namelijk niet voor even, maar voor het hele leven. Goede informatie over katten is te vinden op:
http://www.licg.nl/8z/dieren/zoogdieren/kat-kattenrassen/kat.html  
en http://www.licg.nl/30z/praktisch/kat.html 

Heb je hier nog vragen over, stel ze ons dan gerust.

Blacky

klik op de foto voor een vergroting

Geslacht: Poes
Ras: Europees Korthaar
Geboren: 16-07-2020
Kan bij andere katten: Ja
Kan bij honden: Ja
Kan bij kinderen: Ja
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: ja
Gechipt: ja
Speciale zorg: Geen
Moet naar buiten: Ja, maar wel veilig
Wordt graag aangehaald: Ja

Blacky is een lief aanhankelijk poesje van 1 jaar oud. Ze had de pech dat ze van vier hoog naar beneden viel en hierbij haar linker poot brak. Haar baasje heeft afstand van Blacky gedaan omdat ze niet de nodige zorg kon bieden. Bij ons kreeg ze een spalk en na benchrust is ze volledig genezen.

Deze jonge dame is energiek en ondernemend. Ze rent over stoelen en de trap op en af, speelt met muisjes, pingpongballen, veertjes en een lang trouw trekt ze achter zich aan door de kamer. Ook zit ze graag voor het raam naar de vogeltjes te kijken. Als ze alleen is, gaat ze rustig in haar mand liggen, maar wanneer er iemand binnen is, wil ze spelen of op schoot. De visite wordt ook hartelijk ontvangen, krijgt direct kopjes en mag haar aaien of kroelen.

We zijn voor Blacky op zoek naar een huis waar ze haar energie kwijt kan. Haar nieuwe personeel moet voldoende tijd hebben om met haar te spelen en knuffelen. Blacky wil ook graag een jong sociaal kattenspeelmaatje om samen mee op te trekken. In haar vorige huis was ze gewend om met kinderen samen te leven. Blacky is ook graag buiten mits het balkon of de tuin veilig is afgesloten.

 • Liefdevolle baasjes met voldoende ruimte en tijd om met haar te spelen en knuffelen
 • Een sociaal jong katje als speelmaatje
 • Een uitdagende omgeving met hoge plekken en hangmandjes, waar ze kan spelen, rennen, jagen en rusten
 • Een veilige buitenruimte
 • Dagelijkse verzorging zolang ze leeft
 • Jaarlijkse dierenartsbezoekjes voor vaccinatie of als medische zorg nodig is

Ik ben gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Om die reden wordt voor mij een bijdrage in de medische en verzorgingskosten gevraagd van €85,-.

Zie je mij wel zitten en kun je aan mijn wensenlijstje voldoen? Ga dan naar de pagina Adoptieprocedure katten  en lees daar hoe een adoptie in z’n werk gaat. Vul daar vervolgens het informatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij vragen om vooraf goed na te denken over het adopteren van een dier. Het is namelijk niet voor even, maar voor het hele leven. Goede informatie over katten is te vinden op:
http://www.licg.nl/8z/dieren/zoogdieren/kat-kattenrassen/kat.html  
en http://www.licg.nl/30z/praktisch/kat.html 

Heb je hier nog vragen over, stel ze ons dan gerust.

Verdi

klik op de foto voor een vergroting

Geslacht: Mannelijk
Ras: Europees Korthaar
Geboren: Ca. 01-05-2017
Kan bij andere katten: Ja
Kan bij honden: Onbekend
Kan bij kinderen: Nee
Gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: ja
Gechipt: ja
Speciale zorg: Geen
Moet naar buiten: Ja
Wordt graag aangehaald: Ja, door bekenden

Volgt. 

Volgt.

Ik ben gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Om die reden wordt voor mij een bijdrage in de medische en verzorgingskosten gevraagd van €85,-.

Zie je mij wel zitten en kun je aan mijn wensenlijstje voldoen? Ga dan naar de pagina Adoptieprocedure katten  en lees daar hoe een adoptie in z’n werk gaat. Vul daar vervolgens het informatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij vragen om vooraf goed na te denken over het adopteren van een dier. Het is namelijk niet voor even, maar voor het hele leven. Goede informatie over katten is te vinden op:
http://www.licg.nl/8z/dieren/zoogdieren/kat-kattenrassen/kat.html  
en http://www.licg.nl/30z/praktisch/kat.html 

Heb je hier nog vragen over, stel ze ons dan gerust.

Index

Wie zijn wij

– De stichting
– De vrijwilligers

Info | advies en links
Vermiste dieren
Verzorging dieren
Help mee
Met dank aan
Contact

Over de dieren

Alle nieuwtjes over onze dieren vind je op onze Facebookpagina.

Stichting True Colors 
Katten- en Konijnenopvang
Waddinxveen
06-27 20 77 79
info@stichtingtruecolors.nl
www.stichtingtruecolors.nl

Bankrekening: NL39 TRIO 0254 7005 78

Openingstijden:
Bellen bij voorkeur op:

Op afspraak
Ma, do en za tussen 10:00 en 12:00 uur

Donaties aan onze stichting zijn van de belasting aftrekbaar.