Onze Katten

Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot?

Onze dieren wachten op een nieuwe kans op een mooi leven. Je kunt hier alvast kennis maken met de katten in onze opvang. Onze katten zijn allemaal bijzonder; ze hebben allemaal hun eigen verhaal, hun eigen karakter en hun eigen wensen. Maar één ding willen ze allemaal: een gelukkig en liefdevol, verzorgd en onbezorgd leven bij een nieuw baasje! Je kunt ze hieronder, ieder met hun eigen wensenlijstje, vinden.

Kattenwensen

Wij hebben tijdens de opvang een band opgebouwd met onze dieren. Ze zijn ons erg lief en daarom wensen wij hen het allerbeste plekje dat er voor hen bestaat. Het is dus niet zo, dat je bij ons zomaar even een kat kan komen ophalen. Nee, we bekijken per dier wat het beste bij hen past, maar ook wat bij jou en jouw situatie past.

Zo voorkomen we zoveel mogelijk teleurstellingen achteraf voor zowel jou als voor de dieren.

Op onze pagina Kattenwensen kun je lezen wat katten in het algemeen nodig hebben. In de beschrijving per dier staat ook nog een persoonlijk wensenlijstje.

Adoptieprocedure

Wil je een kat van ons adopteren en kun je aan hun wensen voldoen? Ga dan naar de pagina Adoptieprocedure katten en lees daar hoe een adoptie in z’n werk gaat. Vul daar vervolgens het informatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Verzorging

Wil je eerst nog meer lezen over katten en hun verzorging en alles wat er verder nog bij komt kijken? Ga dan eerst naar onze pagina Verzorging dieren.

Foto's van en informatie over onze adopteerbare katten!

Vriendje

klik op de foto voor een vergroting

Geslacht: Mannelijk
Ras: Europees Korthaar
Geboren: Ca. 01-05-2011
Kan bij andere katten: Ja
Kan bij honden: Nee
Kan bij kinderen: Nee
Gesteriliseerd / gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: ja
Gechipt: ja
Speciale zorg: Speciaal diëet tegen blaasgruis
Moet naar buiten: Ja
Wordt graag aangehaald: Alleen door bekenden

Ik ben een lieve, maar verlegen je-weet-wel-kater. Ik heb op straat gezworven en ben het vertrouwen in mensen toen kwijt geraakt. Daarom hou ik nu nog niet van drukte en ben ik ook best wel eenkennig. Als er iemand binnen komt, dan kijk ik eerst even de kat-uit-de-boom. Maar als het een bekende is, dan kom ik met mijn piepmiauwtje tevoorschijn. En dan is het een en al kroelen geblazen.
Ik heb wel een gewichts- en een blaasprobleempje. Ik hou niet van vieze kattenbakken en ik ben wat te zwaar. Ik moet m’n hele leven op een speciaal diëet.

> Filmfragment vriendje

• Een rustig en schoon huisje (een 1- of 2-persoonshuishouden) en hooguit 1 andere kat

• Een lief, geduldig en begrijpend baasje, die me de tijd gunt om te wennen en een blaasgruisdiëet voor me kan betalen

• Een eigen plekje  (kamer) in huis om me terug te kunnen trekken met een fijne krabpaal

• Dagelijkse verzorging zolang als ik leef

• Een lief, ervaren  baasje, die me laat vaccineren en met me naar de dierenarts gaat als dat nodig is

Ik ben gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Daarom wordt voor mij een bijdrage in de medische en verzorgingskosten gevraagd van €85,-.

Zie je mij wel zitten en kun je aan mijn wensenlijstje voldoen? Ga dan naar de pagina Adoptieprocedure katten  en lees daar hoe een adoptie in z’n werk gaat. Vul daar vervolgens het informatieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij vragen om vooraf goed na te denken over het adopteren van een dier. Het is namelijk niet voor even, maar voor het hele leven. Goede informatie over katten is te vinden op:
en http://www.licg.nl/30z/praktisch/kat.html

Heb je hier nog vragen over, stel ze ons dan gerust.

Witje is aan het daten

klik op de foto voor een vergroting

Geslacht: Vrouwelijk
Ras: Europese Korthaar
Geboren: Ca. 04-06-2003
Kan bij andere katten: Ja
Kan bij honden: Onbekend
Kan bij kinderen: Ja
Gesteriliseerd / gecastreerd: Ja
Gevaccineerd: Ja
Gechipt: Ja
Speciale zorg: Oogjes druppelen
Moet naar buiten: Ja
Wordt graag aangehaald: Ja

Ik ben  Witje. Mijn baasje is in een verpleeghuis opgenomen en daarom ben ik nu op zoek naar een nieuw baasje.
Ik ben weliswaar wat op leeftijd, maar daar merk je niks van. Ik kan nog heel goed springen, mijn bloed is onderzocht en m’n tandjes schoon gemaakt, m’n nageltjes geknipt, m’n vacht helemaal goed doorgekamd … ik ben weer helemaal als nieuw. Het enige is, dat ik soms wat traanoogjes heb, die dan even wat extra verzorging nodig hebben. Geen punt, toch?
Ik ben wel een beetje een prinsesje. Ik houd  van gezelligheid en lig heel graag op schoot. Ik vind het  heel fijn om geaaid te worden, maar als ik er genoeg van heb, dan laat ik dat wel weten. Met een voorzichtige introductie tolereer ik ook andere katten, maar stiekem krijg ik het liefst alle aandacht van een nieuw baasje. Ik kom ook nog graag zo af en toe buiten, zeker als het zonnetje lekker schijnt

• Een lekker warm huisje met zachte, zonnige plekjes

• Lieve baasjes bij wie ik lekker op schoot mag liggen wanneer ik dat wil en die m’n oogjes goed verzorgen

• Dagelijkse verzorging zolang als ik leef
  • Een lief baasje, die me laat vaccineren en met me naar de dierenarts gaat als dat nodig is

Ik ben gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Er wordt voor mij een bijdrage in de medische en verzorgingskosten van €85,- gevraagd.

Ben jij op zoek naar een maatje voor het leven, die je veel liefde en gezelligheid zal geven, in ruil voor voldoende persoonlijke aandacht? Ga dan naar onze pagina Adoptieprocedure katten en vul daar het formulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

en http://www.licg.nl/30z/praktisch/kat.html

Heb je hier nog vragen over, stel ze ons dan gerust.